Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kicsontozott pulyka felsőcomb
- burgonya negyedelve
- néhány szál rozmaring ág
- fűszerek tetszés szerint
- kevés olíva olaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A pulykát jól befűszerezzük, jól maszírozzuk bele a húsba a fűszereket, majd tepsipe helyezzük. A hús köré mehetnek a burgonyák, ezeket szintén sózzuk, vagy tetszés szerinti fűszerrel megszórjuk. Néhány gerezd fokhagymát is adunk hozzá, majd olíva olajjal meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben lefedve sütjük kb. 1 órán keresztül.
Én készítettem hozzá egy kis vajon párolt fűszeres laskagombát. Amit kevés vajon elkezdtem pirítani, közben jól megfűszereztem. Ennek nagyjából 5-6 perc kellett. A húst steak szósszal öntöttem nyakon. Uborkasaláta készült hozzá, mert nagyon szeretjük.


