Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Tepsis sajtos hús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tepsis sajtos hús egy igazán egyszerű, mégis laktató fogás, amely a család kedvence lehet. A szaftos csirkemellet a sajtos-fűszeres rétegezés teszi különlegessé, miközben a sütőben szépen összeérnek az ízek. Körettel vagy akár magában is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, mintha rántanánk. A tejből, lisztből és tojásból sűrűbb, palacsintatészta állagú masszát készítünk. Egy tepsit vékonyan kizsírozunk. A csirkemellet beforgatjuk a masszába, majd a tepsibe rétegezzük: egy sor hús, rá reszelt trappista sajt és a fűszerek (só, bors, delikát, szárnyas fűszerkeverék). Addig ismételjük, amíg el nem fogy a hús.

Ha marad még masszánk, azt a tetejére öntjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal és fűszerekkel.

Sütés

Előmelegített sütőben 180 °C-on addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Tálalás

Amikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd kockákra vágjuk. Körettel – például rizzsel, krumplival vagy friss salátával – kínáljuk, de önmagában is megállja a helyét.

Tipp

Ha szeretnénk még szaftosabbá tenni, a rétegek közé tehetünk vékonyra szeletelt paradicsomot vagy gombát is. A trappista sajt helyett használhatunk füstölt sajtot vagy mozzarellát, így karakteresebb ízt kapunk. Ez az étel előre is elkészíthető, másnap felmelegítve is nagyon finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is