Elkészítése
A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, mintha rántanánk. A tejből, lisztből és tojásból sűrűbb, palacsintatészta állagú masszát készítünk. Egy tepsit vékonyan kizsírozunk. A csirkemellet beforgatjuk a masszába, majd a tepsibe rétegezzük: egy sor hús, rá reszelt trappista sajt és a fűszerek (só, bors, delikát, szárnyas fűszerkeverék). Addig ismételjük, amíg el nem fogy a hús.
Ha marad még masszánk, azt a tetejére öntjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal és fűszerekkel.
Sütés
Előmelegített sütőben 180 °C-on addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Tálalás
Amikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd kockákra vágjuk. Körettel – például rizzsel, krumplival vagy friss salátával – kínáljuk, de önmagában is megállja a helyét.
Tipp
Ha szeretnénk még szaftosabbá tenni, a rétegek közé tehetünk vékonyra szeletelt paradicsomot vagy gombát is. A trappista sajt helyett használhatunk füstölt sajtot vagy mozzarellát, így karakteresebb ízt kapunk. Ez az étel előre is elkészíthető, másnap felmelegítve is nagyon finom.
