Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis sajtos hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 25 dkg trappista sajt
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • kevés tej
  • só
  • bors
  • delikát
  • szárnyas fűszerkeverék
  • zsír (a tepsi kikenéséhez )

Elkészítése

A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk, mintha rántanánk. A tejből, lisztből és tojásból sűrűbb, palacsintatészta állagú masszát készítünk. Egy tepsit vékonyan kizsírozunk. A csirkemellet beforgatjuk a masszába, majd a tepsibe rétegezzük: egy sor hús, rá reszelt trappista sajt és a fűszerek (só, bors, delikát, szárnyas fűszerkeverék). Addig ismételjük, amíg el nem fogy a hús.

Ha marad még masszánk, azt a tetejére öntjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal és fűszerekkel.

Sütés

Előmelegített sütőben 180 °C-on addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Tálalás

Amikor elkészült, hagyjuk kicsit hűlni, majd kockákra vágjuk. Körettel – például rizzsel, krumplival vagy friss salátával – kínáljuk, de önmagában is megállja a helyét.

Tipp

Ha szeretnénk még szaftosabbá tenni, a rétegek közé tehetünk vékonyra szeletelt paradicsomot vagy gombát is. A trappista sajt helyett használhatunk füstölt sajtot vagy mozzarellát, így karakteresebb ízt kapunk. Ez az étel előre is elkészíthető, másnap felmelegítve is nagyon finom.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tepsis-sajtos-hus/