A szalonnát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, majd fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és felkockázzuk. Ha nem szeretnénk a héját, forró vízbe mártjuk egy-két percre, így könnyen lehúzható.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd sóval ízesítjük. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ezt követően beletesszük a paprikát és a paradicsomot, sózzuk, majd 10-15 percig pároljuk. A felvert tojásokat ráöntjük, és közepesen kemény tojásos lecsót készítünk.
A tölteléket hagyjuk kicsit hűlni, majd a csirkemellek közepére halmozzuk. A hússzeleteket szorosan felgöngyöljük, baconbe tekerjük, majd alufóliába csomagoljuk. A tekercseket sütőrácsra, grillre vagy tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Friss salátával tálaljuk.