Hozzávalók:
- 20 dkg libatepertő
- 2 nagyobb tojás
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 nagy csipet só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk mustár
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűltek, akkor a héjukat eltávolítjuk.
A tepertőt ledaráljuk, majd egy tálba rakjuk, ahol a tojással villával, vagy krumplitörővel jól összetörjük.
Belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, és ízesítjük sóval, borssal, mustárral.
Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk.
[box style=”info”]Márton nap lévén ma nem libasült, vagy ludaskása készült, hanem egy finom kenyérre való krém, mégpedig tojásból és libatepertőből. Egyszerű, de mégsem a megszokott tepertőkrém. Érdemes kipróbálni.[/box]