Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökfőzelék Emőke módra recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db kb 30 cm hosszú cukkini
  • 10 cm hosszú póréhagyma
  • 30 dkg pulykamell
  • friss kaporlevél
  • 400 ml tejszín
  • 5 evőkanál apró, savanyított gyöngyhagyma
  • 4 darab kisebb csemege uborka
  • 20 dkg copfocska tészta
  • kevés olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

Vékony karikára vágjuk a póréhagymát és a csemegeuborkát.

Apróra vágjuk a kaporlevelet. Lereszeljük a cukkinit nagylyukú reszelőn héjastól és magostól.

Kockákra vágjuk a pulykamellet.

Kevés olajon hirtelen, fehéredésig pirítjuk a húst, majd kisebb lángon a hozzáadott hagymát is megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukkinit, a gyöngyhagymát, az uborkát és végül a kaprot.

Együtt főzzük 10 percig, időnként átkeverve, hogy ne égjen le. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk és ha szükésges, akkor még ízesítjük.

Sós vízben kifőzzük a tésztát és együtt tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tokfozelek-emoke-modra/