Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Tökmagolajos sült csirkecomb

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tökmagolajos sült csirkecomb egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető fogás, amely a ropogós csirkehúst krémes tejföllel és aromás tökmagolajjal párosítja. A sajt és a hagyma finom ízt adnak, így a végeredmény egy szaftos, laktató ebéd vagy vacsora, amit könnyen megszeret a család. Ha szeretnénk egy kicsit újat vinni a hétköznapi sült csirke mellé, ez a recept remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a provence-i fűszerkeverékkel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. A csirkecombokat alaposan beleforgatjuk ebbe a keverékbe, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük őket egymás mellé. A maradék fűszeres lisztet a tetejükre szórjuk.

A vöröshagymát felkarikázzuk, és a húsokra helyezzük. A sajtot lereszeljük, majd a hagymakarikák tetejére szórjuk. A tejfölt simára keverjük a tökmagolajjal, és ezzel megkenjük a combokat.

A tepsit lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon a tetejére.

Tipp

Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, a tejfölös-tökmagolajos öntethez keverhetünk apróra vágott friss petrezselymet vagy snidlinget. Köretként párolt rizs vagy friss saláta illik hozzá a legjobban.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is