Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tökmagolajos sült csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál provance-i fűszerkeverék
  • bors
  • 2 kávéskanál só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 g tejföl
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 evőkanál olaj

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a provence-i fűszerkeverékkel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. A csirkecombokat alaposan beleforgatjuk ebbe a keverékbe, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük őket egymás mellé. A maradék fűszeres lisztet a tetejükre szórjuk.

A vöröshagymát felkarikázzuk, és a húsokra helyezzük. A sajtot lereszeljük, majd a hagymakarikák tetejére szórjuk. A tejfölt simára keverjük a tökmagolajjal, és ezzel megkenjük a combokat.

A tepsit lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon sütjük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon a tetejére.

Tipp

Ha szeretnénk még gazdagabb ízt, a tejfölös-tökmagolajos öntethez keverhetünk apróra vágott friss petrezselymet vagy snidlinget. Köretként párolt rizs vagy friss saláta illik hozzá a legjobban.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tokmagolajos-sult-csirkecomb/