Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, majd a tűzről levéve összekeverjük a tejben áztatott, kinyomkodott, összemorzsolt zsemlével, az elkapart májjal vagy májpástétommal, a nyers tojással meg a fűszerekkel. (Ha gazdagabban akarjuk adni, apróra vágott, vajban párolt gombát is keverhetünk bele.) Ezt a tölteléket a csirke bőre alá és a belsejébe tömködjük, és a szárnyast kívülről sóval, meg vajjal bedörzsöljük. Az egészet alufóliába csomagoljuk, és sütőlemezen a forró sütőben 45 percig sütjük. Végül a fóliából kibontjuk, levével együtt tűzálló tálba tesszük, és a levével locsolgatva megpirítjuk. Ezen a tölteléken kívül másféle módon is készíthetjük a töltött csirkét. A máj és gomba helyett keverhetünk a töltelékbe apróra vágott főtt füstölt húst, kemény tojást, sajtot, és ízesíthetjük más fűszerekkel, így kakukkfűvel, bazsalikommal, esetleg reszelt szerecsendióval bors meg majoránna helyett. Nemcsak egész csirkét tölthetünk, hanem nyomkodhatunk tölteléket a csirkemell vagy a comb bőre alá is, és úgy süthetjük meg.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirke-2/