Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Előkészítés A csirkét alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kívül-belül megsózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. A tojásokat keményre főzzük, a sajtot lereszeljük vagy a baconnal együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Töltelék elkészítése A bacont egy serpenyőben kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.02.11.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A csirkét alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kívül-belül megsózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. A tojásokat keményre főzzük, a sajtot lereszeljük vagy a baconnal együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

Töltelék elkészítése

A bacont egy serpenyőben kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a petrezselymet és a lecsepegtetett kukoricát, borsozzuk, ízesítjük ételízesítővel. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, a kockákra vágott főtt tojást és a kinyomkodott zsemléket. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egynemű tölteléket kapjunk.

Csirke megtöltése és sütése

A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval összetűzzük vagy cérnával bevarrjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A csirkét sütőzacskóba helyezzük, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on kb. 1,5 óráig sütjük, amíg a bőre szép pirosra és ropogósra sül.

Tálalás

A megsült csirkét óvatosan kivesszük a sütőzacskóból, és pihentetjük néhány percig, mielőtt felszeleteljük. A töltelékkel és körettel, például párolt zöldségekkel vagy burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is