Előkészítés
A csirkét alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kívül-belül megsózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. A tojásokat keményre főzzük, a sajtot lereszeljük vagy a baconnal együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Töltelék elkészítése
A bacont egy serpenyőben kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a petrezselymet és a lecsepegtetett kukoricát, borsozzuk, ízesítjük ételízesítővel. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, a kockákra vágott főtt tojást és a kinyomkodott zsemléket. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egynemű tölteléket kapjunk.
Csirke megtöltése és sütése
A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval összetűzzük vagy cérnával bevarrjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A csirkét sütőzacskóba helyezzük, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on kb. 1,5 óráig sütjük, amíg a bőre szép pirosra és ropogósra sül.
Tálalás
A megsült csirkét óvatosan kivesszük a sütőzacskóból, és pihentetjük néhány percig, mielőtt felszeleteljük. A töltelékkel és körettel, például párolt zöldségekkel vagy burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!