Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 kis doboz kukoricakonzerv
  • 15 dkg sajt
  • só
  • őrölt fehérbors
  • majoránna
  • szárnyas fűszerkeverék
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

Előkészítés

A csirkét alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kívül-belül megsózzuk és ízlés szerint fűszerezzük. A tojásokat keményre főzzük, a sajtot lereszeljük vagy a baconnal együtt kis kockákra vágjuk. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

Töltelék elkészítése

A bacont egy serpenyőben kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a petrezselymet és a lecsepegtetett kukoricát, borsozzuk, ízesítjük ételízesítővel. Ezután belekeverjük a reszelt sajtot, a kockákra vágott főtt tojást és a kinyomkodott zsemléket. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egynemű tölteléket kapjunk.

Csirke megtöltése és sütése

A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást fogpiszkálóval összetűzzük vagy cérnával bevarrjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. A csirkét sütőzacskóba helyezzük, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on kb. 1,5 óráig sütjük, amíg a bőre szép pirosra és ropogósra sül.

Tálalás

A megsült csirkét óvatosan kivesszük a sütőzacskóból, és pihentetjük néhány percig, mielőtt felszeleteljük. A töltelékkel és körettel, például párolt zöldségekkel vagy burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirke-3/