Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5-2 kg csirke
  • 3 db zsemle (1-2 szelet száraz kenyér)
  • 2 darab tojás
  • 2 db tojás
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld
  • majoránna
  • só
  • sült csirke fűszer

Elkészítése

 csirkét alaposan megmossuk, eltávolítjuk a tokokat és a zsírzóját, majd papírtörlővel megszárítjuk. A mellére fektetjük, és a hátát kb. 5-6 cm mélyen bevágjuk, hogy egyenletesebben feküdjön a tepsiben. Belülről megszórjuk sóval és majoránnával, a combokat és a szárnyvégeket alufóliába csomagoljuk, hogy ne száradjanak ki sütés közben.

A zsemléket vagy a száraz kenyérszeleteket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy keverőtálban összekeverjük az áztatott zsemlét, a főtt tojásokat, a nyers tojásokat, a petrezselyemlevelet és a delikátot. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A tölteléket a csirke belsejébe, valamint a combok és a mell köré is eloszlatjuk.

A csirkét kívülről bedörzsöljük a sült csirke fűszerkeverékkel, majd egy tepsibe helyezzük. Aláöntünk egy kevés vizet, és alufóliával letakarjuk.

Előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. két órán át sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és 180 fokon addig sütjük, amíg a csirke bőre aranybarnára pirul.

Kihűlés után szeleteljük, hogy a töltelék szépen egyben maradjon.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirke-4/