csirkét alaposan megmossuk, eltávolítjuk a tokokat és a zsírzóját, majd papírtörlővel megszárítjuk. A mellére fektetjük, és a hátát kb. 5-6 cm mélyen bevágjuk, hogy egyenletesebben feküdjön a tepsiben. Belülről megszórjuk sóval és majoránnával, a combokat és a szárnyvégeket alufóliába csomagoljuk, hogy ne száradjanak ki sütés közben.
A zsemléket vagy a száraz kenyérszeleteket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy keverőtálban összekeverjük az áztatott zsemlét, a főtt tojásokat, a nyers tojásokat, a petrezselyemlevelet és a delikátot. Ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A tölteléket a csirke belsejébe, valamint a combok és a mell köré is eloszlatjuk.
A csirkét kívülről bedörzsöljük a sült csirke fűszerkeverékkel, majd egy tepsibe helyezzük. Aláöntünk egy kevés vizet, és alufóliával letakarjuk.
Előmelegített 180-200 fokos sütőben kb. két órán át sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és 180 fokon addig sütjük, amíg a csirke bőre aranybarnára pirul.
Kihűlés után szeleteljük, hogy a töltelék szépen egyben maradjon.