Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Töltött csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött csirke igazi ünnepi fogás, amelyben a szaftos hús, a fűszeres töltelék és a bacon ropogós rétege harmonizál. A burgonyával együtt sütve teljes egytálétel, amelyet a család és a vendégek is garantáltan szeretni fognak.

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
BeneMagdi
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

A töltelékhez

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A tojásokat keményre főzzük, majd apró kockákra vágjuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott csirkemájat, és együtt átsütjük.

Ezután belekeverjük a felaprított petrezselymet és a főtt tojást. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ételízesítőt, a borsot és a kinyomkodott zsemléket. Végül megszórjuk a pirospaprikával, és az egészet alaposan összekeverjük.

Csirke előkészítése és sütése

A csirkemell filéket bevágjuk úgy, hogy zsebszerű üreget kapjunk. Kívül-belül bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel. A zsebekbe beletöltjük a tölteléket, majd a húsokat baconszeletekkel körbetekerjük. Ha szükséges, fogvájóval rögzítjük, hogy sütés közben ne essen szét.

A megtöltött csirkemelleket olajozott tepsibe fektetjük. Köré rendezzük a meghámozott, hasábokra vágott burgonyát, és ételízesítővel megszórjuk. A tepsit lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 15–20 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott gombával vagy reszelt sajttal, így még ízletesebb lesz. A köretet variálhatjuk: a burgonya helyett zöldségekkel is körberakhatjuk a húst, például répával vagy cukkínivel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Vacsora
BeneMagdi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is