Elkészítése
Töltelék elkészítése
A tojásokat keményre főzzük, majd apró kockákra vágjuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott csirkemájat, és együtt átsütjük.
Ezután belekeverjük a felaprított petrezselymet és a főtt tojást. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ételízesítőt, a borsot és a kinyomkodott zsemléket. Végül megszórjuk a pirospaprikával, és az egészet alaposan összekeverjük.
Csirke előkészítése és sütése
A csirkemell filéket bevágjuk úgy, hogy zsebszerű üreget kapjunk. Kívül-belül bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel. A zsebekbe beletöltjük a tölteléket, majd a húsokat baconszeletekkel körbetekerjük. Ha szükséges, fogvájóval rögzítjük, hogy sütés közben ne essen szét.
A megtöltött csirkemelleket olajozott tepsibe fektetjük. Köré rendezzük a meghámozott, hasábokra vágott burgonyát, és ételízesítővel megszórjuk. A tepsit lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 15–20 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp
A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott gombával vagy reszelt sajttal, így még ízletesebb lesz. A köretet variálhatjuk: a burgonya helyett zöldségekkel is körberakhatjuk a húst, például répával vagy cukkínivel.
