Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 8 szelet bacon
  • 1 csomag szárnyas fűszerkeverék
  • 1 kg burgonya

A töltelékhez

  • 6 evőkanál olaj
  • 2 fej hagyma
  • 4 db csirkemáj
  • 5 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3 kávéskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál őrölt paprika

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A tojásokat keményre főzzük, majd apró kockákra vágjuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott csirkemájat, és együtt átsütjük.

Ezután belekeverjük a felaprított petrezselymet és a főtt tojást. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ételízesítőt, a borsot és a kinyomkodott zsemléket. Végül megszórjuk a pirospaprikával, és az egészet alaposan összekeverjük.

Csirke előkészítése és sütése

A csirkemell filéket bevágjuk úgy, hogy zsebszerű üreget kapjunk. Kívül-belül bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel. A zsebekbe beletöltjük a tölteléket, majd a húsokat baconszeletekkel körbetekerjük. Ha szükséges, fogvájóval rögzítjük, hogy sütés közben ne essen szét.

A megtöltött csirkemelleket olajozott tepsibe fektetjük. Köré rendezzük a meghámozott, hasábokra vágott burgonyát, és ételízesítővel megszórjuk. A tepsit lefedjük alufóliával, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 15–20 perc alatt pirosra sütjük.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott gombával vagy reszelt sajttal, így még ízletesebb lesz. A köretet variálhatjuk: a burgonya helyett zöldségekkel is körberakhatjuk a húst, például répával vagy cukkínivel.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirke-5/