Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 db csirke (2 kg) 200 g kolbász 300 g darált marhahús 200 g vaddisznóhús 150 g bacon (feldarabolt) 2 db tojás só ízlés szerint 1 teáskanál petrezselyem (friss vagy szárított) 4 ek olívaolaj 2 dl fehérbor 3 evőkanál kukoricaliszt 2 kg burgonya (köretnek) fekete bors ízlés szerint Elkészítése: Megmossuk a csirkét, megtisztítjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
AnnaML
Beküldte: 2015.01.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 db csirke (2 kg)
  • 200 g kolbász
  • 300 g darált marhahús
  • 200 g vaddisznóhús
  • 150 g bacon (feldarabolt)
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál petrezselyem (friss vagy szárított)
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 dl fehérbor
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 kg burgonya (köretnek)
  • fekete bors ízlés szerint


Elkészítése:

Megmossuk a csirkét, megtisztítjuk a tollaktól, egészben, anélkül, hogy megvágnánk, kivesszük a mellcsontot, a hátcsontot, és ha sikerül, a combok felső csontjait is. A csirkének a mellkasa és hús közé tesszük az ujjainkat, és ott csúsztatva levesszük az egész húsát.

A csontot a késsel rásegítve elválasztjuk a hústól, ahol szükséges, a csontról levágjuk. Ugyanígy járunk el a hátcsontnál is, ha szükséges, kettétörjük a csontot, úgy könnyeben leválasztható a hús.

A kolbászt meghámozzuk, szétmorzsoljuk, és beletesszük egy nagyobb méretű tálba, hozzáadjuk a többi húst, a tojásokat, a fűszereket, a kukoricalisztet, és jól összedolgozzuk. Belenyomkodjuk a csirkébe gombócokat formálva, így könnyebben megy a töltés, összevarrjuk a bőrét, és tepsibe rakjuk. Megkenjük olajjal.

Feldaraboljuk a burgonyát kockákra, és a csirke köré tesszük. Megszórjuk a megmaradt olajjal, a fehér borral meglocsoljuk és alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 230 fokon másfél óráig sütjük. Hogy piros legyen, levesszük az alufóliát, és még 10 percig sütjük.

[box style=”info”]Sajtot és zsemlemorzsát is tehetünk bele, ha nem fontos, hogy tej- és lisztmentes legyen.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
AnnaML
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is