Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Töltelékhez

  • 3 darab zsemle
  • 2 tojás
  • 1 ferj vöröshagyma (lereszelve)
  • 3 gerezd fokhagyma (lereszelve)
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • só
  • bors
  • 20 dkg vargánya gomba

Továbbá

  • 7 darab csirkecomb
  • só
  • bors

Kenéshez

  • 1 dl olaj
  • 2 teáskanál méz
  • 1 evőkanál ketcup

Elkészítése

A zsemlét vízbe áztatju, majd kinyomkodjuk, ezután összekeverjük a tojással és a töltelék többi hozzávalójával.

A combokat megmossuk. A bőrüket fellazítjuk és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodjuk, majd fehér cérnával és tűvel összevarrjuk.

A megtöltött combokat sózzuk és borsozzuk.

Egy nagy tepsit zsírral kikenünk és a combokat beletesszük, majd alufóliával befedjük.

200 fokra melegített sütőben 60 percig sütjük, majd ezután az alufóliát levesszük.

Az olajat a ketchuppal és a mézzel kikeverjük. A combokat egy ecsettel körbekenjük a mázzal, majd visszatesszük még pár percre, hogy szép piros, ropogós legyen a bőre. Az összes sütési idő kb 75 perc volt.

Serpenyőben sült krumplival és ecetes házi paprikával fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkecomb-10/