Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 4 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2 evőkanál libazsír (kacsazsír )
  • 1 csomag petrezselyemzöld
Töltött csirkecomb

Elkészítése

A hagymát, a szalonnát és a petrezselymet apróra vágjuk. Három tojást megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, majd felkockázzuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk és megsózzuk.

A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Miután a hagyma megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, a felkockázott főtt tojást, az apróra vágott petrezselymet és egy nyers tojást, hogy a töltelék összeálljon.

A csirkecombokon óvatosan fellazítjuk a bőrt, és a tölteléket alá töltjük. A megtöltött combokat tepsibe helyezzük, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A tepsibe két evőkanál zsiradékot és kb. két dl vizet öntünk. A combokat sütőben sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

Tetszőleges körettel és salátával kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkecomb-2/