Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Töltelékhez

  • 3 db zsemle
  • 3 db tojás
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma (reszelve )
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors

További hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • só
  • bors
  • majoránna
Töltött csirkecomb

Elkészítése

A zsemléket vízben áztattuk (vagy tejben is lehet), majd alaposan kinyomkodtuk. Ezután összekevertük a tojással és a többi hozzávalóval. A csirke bőrét óvatosan meglazítottuk, és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodtuk. Fehér cérnát fűztünk a tűbe, és óvatosan összevarrtuk a bőrt.

Egy tepsibe eloszlattunk körülbelül három evőkanál olajat, valamint 1-1,5 dl vizet öntöttünk bele. A combokat elrendeztük a tepsiben, majd alufóliával lefedtük, és 190 fokra előmelegített sütőbe tettük 45 percre. Amikor a hús megpuhult (ezt villával ellenőriztük), levettük a fóliát, és a tepsi alján lévő zsiradékkal öntözgetve pirosra sütöttük a combokat.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkecomb-3/