Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb (a bőre ne legyen sérült)
- 4 zsemle
- 3-4 csiperke gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 főtt tojás
- só, bors
- majoránna
- 1 nyers tojás
- 1 ek zsír
- pici tej a zsemle áztatásához
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük a lereszelt gombával, majd kihűtjük.
A kemény tojást felkockázzuk, a beáztatott és jól kicsavart zsemlét összekeverjük a gombával, hagymával, a tojással, valamint a nyers tojást is, fűszerezés közben hozzákeverjük. A kész tölteléket ügyesen a combok bőre alá töltjük ( szerintem habzsákkal a legkönnyebb).
Egy tepsibe kevés vizet öntünk, teszünk bele fokhagymát és belerakjuk a megtöltött combokat. Fólia alatt 20-30 percet pároljuk, majd a fóliát eltávolítva pirosra sütjük.
[box style=”info”]Gomba hiányában jó a májpástétom, csirkemáj, májkrém, de ha nincs az se baj.[/box]


