Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 db bőrös csirkecomb 4 db csirkemáj 1 ek. + 1 kk libazsír 1 fej vöröshagyma 1 tk majoránna ízlés szerint törött bors és só 2+2 db tojás 2 zsemle 1 csokor petrezselyemzöld Elkészítése: A csirkecombok felső részéből éles késsel kivágjuk a csontot és szép óvatosan, az ujjunkkal fellazítjuk a bőrt úgy, hogy az […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.04.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 db bőrös csirkecomb
  • 4 db csirkemáj
  • 1 ek. + 1 kk libazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk majoránna
  • ízlés szerint törött bors és só
  • 2+2 db tojás
  • 2 zsemle
  • 1 csokor petrezselyemzöld


Elkészítése:

A csirkecombok felső részéből éles késsel kivágjuk a csontot és szép óvatosan, az ujjunkkal fellazítjuk a bőrt úgy, hogy az egyik szélén zárva maradjon. Besózzuk és elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:

A csirkemájat lehártyázunk. A zsiradékon, fedő alatt, megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a csirkemájat. Ízesítjük törött borssal és majoránnával, majd 6-7 percig előpároljuk.

A zsömlét beáztatjuk vízbe, majd amikor puha jól kifacsarjuk, és szétmorzsoljuk.

Megfőzünk 2 tojást, apró kockákra vágjuk. Összevágjuk a petrezselyem zöldet is.

A megpárolt májat apró kockára vágjuk, majd minden hozzávalót összedolgozunk: a kockára vágott májat, a tojás kockákat, a két nyers tojást, a petrezselyem zöldet, a párolt hagymát, szükség szerint sózzuk.

Ezt a masszát jó szorosan betöltjük a comb bőre alá, melynek végét hústűvel zárjuk le.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetején elosztunk 1 kk. libazsírt (ettől szép piros színt fog kapni) és lefedve, légkeveréses funkción, fél órán sütjük.

Levesszük a borítást és a körülötte lévő zsírral időnként meglocsolva szép pirosra sütjük.

[box style=”info”]Fél langyosan szépen tudjuk szeletelni, mivel a csontot kivettük a comb felső részéből.
Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is