Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Töltött csirkecomb céklával és sült cukkini salátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 egész, farrészes csirkecomb 1 tömlős natúr krémsajt 1 csirkemellfilé 1 tojás 1 újhagyma 4 gerezd fokhagyma 1 ek zabkorpa 1 kg cékla 2 kis méretű cukkini 4 ek olívaolaj 5 dkg zsír 2 ek balzsamecet 1 nagyobb citrom leve só bors őrölt kömény ízlés szerint 1 kis ág rozmaring Elkészítése: A csirkecombokat megmossuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyöngyi Csányi
Beküldte: 2015.07.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 egész, farrészes csirkecomb
  • 1 tömlős natúr krémsajt
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 tojás
  • 1 újhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zabkorpa
  • 1 kg cékla
  • 2 kis méretű cukkini
  • 4 ek olívaolaj
  • 5 dkg zsír
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 nagyobb citrom leve
  • bors
  • őrölt kömény ízlés szerint
  • 1 kis ág rozmaring


Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk, és a bőrt egy kicsit meglazítjuk, hogy könnyen lehessen tölteni. Ízlés szerint sózzuk.

A csirkemellet ledaráljuk, hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott újhagymát, 2 gerezd reszelt fokhagymát, a tojást, kevés sót ( a krémsajt sós, így vigyázni kell), őrölt borsot ,majd jó alaposan összekeverjük. Amikor összeállt, belekeverünk egy evőkanál zabkorpát, és a kész tölteléket elosztjuk a csirkecombokban.

A tepsit kikenjük a zsírral, beletesszük a combokat, és lefedjük fóliával. Nem kell alá víz, mert enged annyit, amennyi kell. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük (alul-felül sütés), középre tesszük. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és a bőrt finom ropogósra pirítjuk (grill 220 fok 2-3 perc a sütő felső részén).

Cékla készítése:

Amíg a csirke sül, megtisztítjuk a céklát, és kockákra vágjuk. Egy lábasba 2 evőkanál olívaolajat teszünk, beletesszük a céklát, a rozmaringot, megszórjuk őrölt köménnyel. Picit pirítjuk, és felöntjük egy kevés vízzel. Fedőt teszünk rá, és puhára pároljuk. Amikor megpuhult, elpárologtatjuk fedő nélkül az összes vizet. Lezárjuk és belekeverünk 2 evőkanál balzsamecetet, kihalásszuk a rozmaringot, és összekeverjük.

Cukkini készítése:

A cukkiniket leszeljük az uborkaszelőn, kissé besózzuk. Amikor levet ereszt, akkor egy tapadásmentes edénybe 2 evőkanál olívaolajat melegítünk. Mikor meleg, beletesszük a kinyomkodott cukkinit. Megsütjük állandó keverés mellett. Ha egy kicsit pirul, az sem baj, attól csak finomabb lesz. Amikor már puha, akkor belereszelünk 2 gerezd fokhagymát, és beleöntjük a citromlevet. Addig pároljuk, míg a lé elpárolog.

Ezzel el is készült, és lehet tálalni.

[box style=”info”]Nekünk ez az étel így készült, más köret nem volt hozzá, mert cukrosak vagyunk. A zabkorpa mennyisége a töltelék állagától függ, ha lágy, akkor tehetünk bele többet is, de gyorsan dagad a korpa. Aki nem szereti a balzsamecetet készítheti a céklát almaecettel is, de ecet nélkül, sósan köményesen is finom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gyöngyi Csányi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is