Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkecomb főtt-sült burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 kg burgonya
  • 4 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 25 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2 evőkanál kacsazsír (vagy liba )
  • 1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítése

A hagymát, szalonnát és petrezselymet apróra vágjuk. A tojásokból hármat megfőzünk, lehűtjük, megpucoljuk, majd felkockázzuk. A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk és megsózzuk.

A szalonnát kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a gomba elfövi a levét. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, a kockára vágott főtt tojást, a petrezselyemzöldet és egy nyers tojást. A combokon fellazítjuk a bőrt, és betöltjük a töltelékkel.

A megtöltött combokat tepsibe helyezzük, szárnyas fűszerrel megszórjuk, két kanál zsiradékot és körülbelül két deci vizet öntünk alájuk. Sütőben, sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

A körethez a burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, majd sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és bő olajban ropogósra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkecomb-fott-sult-burgonyaval/