Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkecomb kicsit másképp recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 1 db tojás
  • 10 dkg sonka
  • 2 db csirkemáj
  • 2 szelet rozskenyér
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítése

Előkészítés:

A szalonnát, két fej hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat és a sonkát felkockázzuk. A rozskenyeret beáztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, és kívül-belül enyhén besózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.

Elkészítés:

A szalonnát egy serpenyőben kipirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a csirkemájat, enyhén sózzuk, borsozzuk, és ételízesítőt szórunk rá. Amikor a máj kifehéredik, hozzáadjuk a sonkát, és pár percig tovább pirítjuk.

Levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a kinyomkodott rozskenyeret, az aprított petrezselymet és a nyers tojást. Alaposan összedolgozzuk.

A csirkecombokon fellazítjuk a bőrt, és a töltelékkel megtöltjük őket. A megtöltött combokat tepsibe helyezzük, és mellé tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát. A combokat szárnyas fűszerrel megszórjuk.

Kevés vizet öntünk a tepsi aljába, majd alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és a combokat gyakran locsolgatva szép pirosra sütjük.

Tálalás:

Tetszőleges körettel, vagy friss salátával kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkecomb-kicsit-maskepp/