Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkecomb sütőzacskóban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Töltelékhez:

  • 2 szelet kenyér
  • 3 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 15 dkg sajt

Továbbá:

  • 4 darab csirkecomb
  • só
  • bors

Körethez:

  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre víz
  • só
  • bors
  • 20 dkg vegyes zöldség (fagyasztott)

Elkészítése

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával.

A combokon bőrt fellazítjuk és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodjuk, majd fehér cérnával és tűvel összevarrjuk. A megtöltött combokat sózzuk, borsozzuk és egy sütőzacskóba tesszük, majd lezártjuk.

A zacskót néhány helyen megszurkáljuk és 200 fokra melegített sütőben egy tepsiben megsütjük.

A sütési idő 75 perc volt ezalatt szép pirosra sültek.

Mikor megsült, akkor a zacskót felvágjuk és a combokat kivesszük belőle.

A körethez a megmosott rizst kevés olajon átmelegítjük, megszórjuk borssal, majd forró, lobogó sós vízzel felöntjük.

Jól összekeverjük, fedőt teszünk rá és lassú tűzön főzzük addig, amíg a vizet felszívja.

Közben a sütőt bemelegítjük 200 fokra, majd elzárjuk és a rizs a sütőben fől készre.

A zöldségeket sós vízben roppanósra főzzük és a kész rizzsel összeforgatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkecomb-sutozacskoban/