Elkészítése
A csirkecombokat a húsnál óvatosan felszúrjuk, belsejüket ízlés szerint fűszerezzük, és pihentetjük. A darált húst összekeverjük a tojással és a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemlével. A masszát jól összedolgozzuk, és ízlés szerint gazdagíthatjuk például gombával vagy zöldborsóval.
Sütés
A combokat megtöltjük a masszával, majd egy tepsibe helyezzük. Kevés vizet és olajat öntünk alá, alufóliával lefedve 200 °C-os sütőben puhára sütjük. Ezután a fóliát levéve pirosra sütjük, hogy a bőr ropogós legyen.
Tálalás
A töltött csirkecombokat sült burgonyával vagy rizibizivel kínáljuk.
Tipp
A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy majoránnával. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a combokat sütés előtt néhány órára fokhagymás-tejes pácba is tehetjük.
