Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Töltött csirkecombok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött csirkecombok igazi klasszikus fogás, amelyet egyszerű elkészíteni, mégis ünnepi hangulatot teremt az asztalon. A fűszeres darált húsos töltelék omlós csirkehússal és ropogósra sült bőrrel párosul, körettel kínálva pedig teljes, laktató ételt kapunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkecombokat a húsnál óvatosan felszúrjuk, belsejüket ízlés szerint fűszerezzük, és pihentetjük. A darált húst összekeverjük a tojással és a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemlével. A masszát jól összedolgozzuk, és ízlés szerint gazdagíthatjuk például gombával vagy zöldborsóval.

Sütés

A combokat megtöltjük a masszával, majd egy tepsibe helyezzük. Kevés vizet és olajat öntünk alá, alufóliával lefedve 200 °C-os sütőben puhára sütjük. Ezután a fóliát levéve pirosra sütjük, hogy a bőr ropogós legyen.

Tálalás

A töltött csirkecombokat sült burgonyával vagy rizibizivel kínáljuk.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy majoránnával. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a combokat sütés előtt néhány órára fokhagymás-tejes pácba is tehetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is