Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkecombok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 db száraz zsemle
  • fűszerek (ízlés szerint )
  • burgonya

Elkészítése

A csirkecombokat a húsnál óvatosan felszúrjuk, belsejüket ízlés szerint fűszerezzük, és pihentetjük. A darált húst összekeverjük a tojással és a vízben megáztatott, kinyomkodott zsemlével. A masszát jól összedolgozzuk, és ízlés szerint gazdagíthatjuk például gombával vagy zöldborsóval.

Sütés

A combokat megtöltjük a masszával, majd egy tepsibe helyezzük. Kevés vizet és olajat öntünk alá, alufóliával lefedve 200 °C-os sütőben puhára sütjük. Ezután a fóliát levéve pirosra sütjük, hogy a bőr ropogós legyen.

Tálalás

A töltött csirkecombokat sült burgonyával vagy rizibizivel kínáljuk.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy majoránnával. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a combokat sütés előtt néhány órára fokhagymás-tejes pácba is tehetjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkecombok-2/