Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkecombok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet kenyér
  • 3 db tojás
  • ételízesítő
  • bors
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • 1 db sárga paprika (1-1 közepes méretű)
  • 1 db piros paprika
  • sült csirke fűszersó
  • sör
  • víz
  • olaj

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük, a tűzről levéve pirospaprikát is szórunk rá. A kinyomkodott kenyeret a petrezselyemhez adjuk, majd belekeverjük a hagymát, a kis kockákra vágott paprikát és végül a tojásokat. Ha szükséges, kevés zsemlemorzsával sűríthetjük.

Csirkecombok előkészítése

A combokat megmossuk, megtisztítjuk, majd a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A nyílásokat összevarrjuk vagy fogpiszkálóval rögzítjük, hogy sütés közben a töltelék a helyén maradjon.

Sütés

Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd hozzáadunk egy kevés sört és vizet. A combokat a tepsibe helyezzük, megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel, lefedjük, és lassú tűzön sütni kezdjük. Amikor a folyadék szinte teljesen elfő, levesszük a tetejét. Ekkor a combokat többször meglocsoljuk sörrel, és lefedés nélkül sütjük tovább, amíg szépen megpirulnak és teljesen átsülnek.

Tipp

Köretként sült burgonya illik hozzá, amelyet fűszerkeverékkel megszórva együtt süthetünk a hússal. Salátával vagy savanyúsággal tálalva teljes étkezést kapunk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkecombok/