Töltelék elkészítése
A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük, a tűzről levéve pirospaprikát is szórunk rá. A kinyomkodott kenyeret a petrezselyemhez adjuk, majd belekeverjük a hagymát, a kis kockákra vágott paprikát és végül a tojásokat. Ha szükséges, kevés zsemlemorzsával sűríthetjük.
Csirkecombok előkészítése
A combokat megmossuk, megtisztítjuk, majd a bőrük alatt megtöltjük a töltelékkel. A nyílásokat összevarrjuk vagy fogpiszkálóval rögzítjük, hogy sütés közben a töltelék a helyén maradjon.
Sütés
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd hozzáadunk egy kevés sört és vizet. A combokat a tepsibe helyezzük, megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel, lefedjük, és lassú tűzön sütni kezdjük. Amikor a folyadék szinte teljesen elfő, levesszük a tetejét. Ekkor a combokat többször meglocsoljuk sörrel, és lefedés nélkül sütjük tovább, amíg szépen megpirulnak és teljesen átsülnek.
Tipp
Köretként sült burgonya illik hozzá, amelyet fűszerkeverékkel megszórva együtt süthetünk a hússal. Salátával vagy savanyúsággal tálalva teljes étkezést kapunk.