Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkehús krumplipürével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

A krumplipürét a szokásos módon megfőzöm, géppel kikeverem, hozzá adok meleg tejet és vajat, hogy krémes legyen, és ízlés szerint még sózom.

A csirkehús darabokat egy olajjal kikent tepsibe helyezem, bőrüket felemelem és megtöltöm őket.

A töltelék:Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi olajon megpirítom a hagymát, majd hozzáadom a kis kocára vágott szalonnát, és végül az apróra vágott fokhagymát. Amíg pirul egy tálba beleteszem a májkrémet, a kockára vágott főtt tojást és a nyers tojást, amikor megpirult a szalonnás hagyma, azt is hozzáteszem. Tovább ízesítem apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal, mustárral, fűszerkeverékkel. A végén reszelek bele 10 dkg trappista sajtot.Ha túl folyós a töltelék, akkor teszek hozzá még 2 evőkanál zsemlemorzsát.Végül pedig 1-1 szelet baconnel még betekerem, hogy a töltelék nem folyjon ki.

A csirkehúst megtöltöm vele és lefóliázva , 1.5 dl vízzel felöntve kb. 20 percig sütöm, majd levéve a fóliát még 10-15 percig pirítom, hogy szép piros legyen.

Krumplipürével és savanyú uborkával tálalom., de jól illik hozzá a franciasaláta is.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkehus-krumplipurevel/