A csirkemellekbe zsebeket vágunk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, csak annyira, hogy a tölteléket bele tudjuk tölteni.
A töltelékhez a juhtúrót összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, paprikával és cukkinivel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A csirkemellek zsebeit megtöltjük a juhtúrós keverékkel, valamint 3-4 bébispenótlevéllel. Ezután a csirkemelleket baconbe csomagoljuk. Ha nem elég a bacon a rögzítéshez, hústűvel rögzítjük a szeleteket.
A baconnel becsomagolt csirkemelleket egy jénai tálba helyezzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük körülbelül 30-40 percig. Az alufóliát a sütési idő végén eltávolítjuk, hogy a bacon ropogósra süljön.
Sütés után a húst alufóliával letakarjuk, és pihentetjük néhány percig, hogy még porhanyósabb legyen. Tálalás előtt a csirkemelleket szeletekre vágjuk, és friss salátával vagy krumplipürével kínáljuk.