Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg juhtúró
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva )
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szelet piros kaliforniai paprika
  • 4-5 karika cukkini
  • só
  • bors
  • 3 szelet csirkemellfilé
  • 1 maréknyi bébi spenót
  • szeletelt bacon
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A csirkemellekbe zsebeket vágunk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húst, csak annyira, hogy a tölteléket bele tudjuk tölteni.

A töltelékhez a juhtúrót összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával, paprikával és cukkinivel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

A csirkemellek zsebeit megtöltjük a juhtúrós keverékkel, valamint 3-4 bébispenótlevéllel. Ezután a csirkemelleket baconbe csomagoljuk. Ha nem elég a bacon a rögzítéshez, hústűvel rögzítjük a szeleteket.

A baconnel becsomagolt csirkemelleket egy jénai tálba helyezzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük körülbelül 30-40 percig. Az alufóliát a sütési idő végén eltávolítjuk, hogy a bacon ropogósra süljön.

Sütés után a húst alufóliával letakarjuk, és pihentetjük néhány percig, hogy még porhanyósabb legyen. Tálalás előtt a csirkemelleket szeletekre vágjuk, és friss salátával vagy krumplipürével kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkemell-7/