Elkészítése
Csirkemell előkészítése
A csirkemell filéket nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal megszórjuk. A paprikát, sonkát és fél darab cukkinit vastagabb csíkokra vágjuk. Egy szelet csirkemellre ráhelyezünk egy-egy csík paprikát, sonkát és cukkinit, majd szorosan feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük.
Csirkemell sütése
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tekercseket beletesszük. Egy kevés vizet is öntünk alá, a tetejüket megkenjük fokhagymakrémmel, és először pároljuk, majd sütjük, közben forgatva, amíg teljesen átsülnek.
Cukkinitócsni készítése
A maradék 2 és fél cukkinit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 tojást, a lisztet, egy kevés sót, borsot és ízlés szerint fokhagymát. Az egészet összekeverjük, majd forró olajban evőkanálnyi adagokat sütünk belőle, mindkét oldalukat aranybarnára.
Tálalás
A megsült csirkemellekből eltávolítjuk a fogpiszkálót, felszeleteljük, és a frissen sült cukkinitócsnik tetejére halmozzuk.
Tipp
A töltelék variálható: tehetünk bele sajtot vagy spenótot is. A tócsnihoz adhatunk apróra vágott kaprot, ami még frissebb ízt ad az ételnek.
