Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkemell cukkinitócsnin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 3 db kápia paprika
  • 20 dkg sonka
  • 3 közepes cukkini
  • só
  • bors
  • rozmaring
  • fokhagymakrém
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • olaj

Elkészítése

Csirkemell előkészítése

A csirkemell filéket nagyobb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal megszórjuk. A paprikát, sonkát és fél darab cukkinit vastagabb csíkokra vágjuk. Egy szelet csirkemellre ráhelyezünk egy-egy csík paprikát, sonkát és cukkinit, majd szorosan feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük.

Csirkemell sütése

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tekercseket beletesszük. Egy kevés vizet is öntünk alá, a tetejüket megkenjük fokhagymakrémmel, és először pároljuk, majd sütjük, közben forgatva, amíg teljesen átsülnek.

Cukkinitócsni készítése

A maradék 2 és fél cukkinit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk 2 tojást, a lisztet, egy kevés sót, borsot és ízlés szerint fokhagymát. Az egészet összekeverjük, majd forró olajban evőkanálnyi adagokat sütünk belőle, mindkét oldalukat aranybarnára.

Tálalás

A megsült csirkemellekből eltávolítjuk a fogpiszkálót, felszeleteljük, és a frissen sült cukkinitócsnik tetejére halmozzuk.

Tipp

A töltelék variálható: tehetünk bele sajtot vagy spenótot is. A tócsnihoz adhatunk apróra vágott kaprot, ami még frissebb ízt ad az ételnek.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkemell-cukkinitocsnin/