A csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és apróra vágjuk (vagy ledaráljuk). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst, és tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát, és szükség esetén egy kis vizet öntünk alá. Puhára főzzük.
Lehűtjük, majd a két vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével és tojással összedolgozzuk. A csirkemelleket szétnyitjuk, klopfoljuk, fűszerezzük, ráhelyezzük a tölteléket, és felgöngyöljük. Olajjal megkent zsírpapírba tekerjük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A rizshez a hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a gombát, és addig pirítjuk, amíg az összes leve elpárolog. A petrezselymet apróra vágjuk, és a felét a gombához keverjük. Hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Tálalásnál még rászórjuk a maradék petrezselymet.
Jó étvágyat!