Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkemell gombás rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombás rizshez

  • 0,5 kg rizs
  • 0,5 kg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só
  • bors

Csirkemellhez

  • 2 db csirkemell
  • 2 db zsemle
  • 20 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 1 db tojás
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sült csirke fűszersó ( én sajátot szoktam keverni itthon )
  • só
  • bors
Töltött csirkemell gombás rizzsel

Elkészítése

A csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és apróra vágjuk (vagy ledaráljuk). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a húst, és tovább pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát, és szükség esetén egy kis vizet öntünk alá. Puhára főzzük.

Lehűtjük, majd a két vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlével és tojással összedolgozzuk. A csirkemelleket szétnyitjuk, klopfoljuk, fűszerezzük, ráhelyezzük a tölteléket, és felgöngyöljük. Olajjal megkent zsírpapírba tekerjük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

A rizshez a hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a gombát, és addig pirítjuk, amíg az összes leve elpárolog. A petrezselymet apróra vágjuk, és a felét a gombához keverjük. Hozzáadjuk a megmosott rizst, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Tálalásnál még rászórjuk a maradék petrezselymet.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkemell-gombas-rizzsel/