Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Töltött csirkemell

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 egész csirkemell póréhagyma 15 dkg gomba 15-20 szem olívabogyó 35 dkg sárgarépa 70 dkg burgonya só bors petrezselyem rozmaring kakukkfű egy citrom reszelt héja margarin olívaolaj 1 dl tej tojás liszt zsemlemorzsa zsír vagy olaj Elkészítése: Egy serpenyőben olívaolajat és margarint hevítünk, ebbe beletesszük a karikákra vágott póréhagymát. Ezt üvegesre pároljuk, majd rádobjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • póréhagyma
  • 15 dkg gomba
  • 15-20 szem olívabogyó
  • 35 dkg sárgarépa
  • 70 dkg burgonya
  • bors
  • petrezselyem
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • egy citrom reszelt héja
  • margarin
  • olívaolaj
  • 1 dl tej
  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • zsír vagy olaj


Elkészítése:

Egy serpenyőben olívaolajat és margarint hevítünk, ebbe beletesszük a karikákra vágott póréhagymát. Ezt üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a gombát illetve a karikákra vágott olívabogyókat. Fűszerezzük sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel. Ha megpirult, hagyjuk kihűlni, ez lesz a töltelék.

A fél csirkemellet vízszintesen bevágjuk, mintha a zsemlét vágnánk, de nem vágjuk szét teljesen, hogy meg tudjuk tölteni, sóval ízesítjük. Ha a töltelék kihűlt, a húsokat megtöltjük, majd hústűvel rögzítjük, hogy a sütésnél ne follyon ki a töltelék.

Lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk, a tojásba és a zsemlemorzsába duplán. Félr tesszük a fagyasztóba húsz percre, majd zsírban vagy olajban lassú tűzön megsütjük.

A burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben feltesszük főzni. Ha puha, leszűrjük, összetörjük. Forró tejet illetve margarint adunk hozzá, valamint sóval ízesítjük, ha még szükséges.

A répákat félbe, majd háromszögekre vágjuk. Ezt is feltesszük sós vízben főzni, ezt azonban csak roppanósra főzzük.
Ha megvan, leszűrjük, majd áttesszük egy wokba, amibe margarint és olívaolajat öntünk, átforgatjuk, pároljuk egy kicsit. Mikor kész apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és egy citrom héját ráreszeljük.
[box style=”info”]A párolt répát megszórhatjuk egy kevés cukorral, ha valaki édesebben szereti.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Görög Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is