Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csirkemell
  • 10-15 dkg csirkemáj
  • petrezselyem
  • só
  • bors
  • fokhagyma

Burgonyafánkhoz

  • 10 dkg liszt
  • 10 dl olaj
  • 10 dl víz
  • 50 dkg burgonya

Elkészítése

A csirkemellet besózzuk félre rakjuk. A májat apróbb kockára vágjuk. Kevés olajon meg pirítjuk a szeletekre vágot fokhagymát, hozzá adjuk a májat, s tovább pirítjuk meg szórjuk petrezselyemmel sóval, borssal, kevés lisztet adunk hozzá hogy össze fogja. Ezzel a töltjük be az előbbiekben már előkészített csirke mellünket

Először egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, utána betesszük a sütőbe 185 fokra 20-25 percre. Addig elkészítjük a burgonyafánkot, a folyadékot a zsiradékkal felforraljuk hozzá adjuk a lisztet.

Kicsit kevergetve lisztpépet kapunk, ehhez hozzá adjuk a főtt áttört burgonyát. Összekeverjük, ízesítjük sóval és borssal. Hozzá ütünk 3 tojás sárgáját és bő zsírba kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkemell/