Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkerolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 szép, egészséges bőrű csirke (kb 1,5 kg)
  • 3 csirkemáj
  • 2 szikkadt zsömle
  • 2 tojás
  • 10 dkg mirelit zöldborsó,
  • 4 fej gomba
  • só
  • bors
  • petrezselyem zöld


Elkészítése:

A csirkét egy éles kés segítségével kicsontozzuk. Először a hátán végigvágjuk a bőrt majd óvatosan, a csont mellett haladva lefejtjük a csontokról a húst úgy, hogy egyben maradjon. Csontozás közben levágjuk a szárny végeket és az alsó combot, a többi részt szépen egy darabban le lehet fejteni.

A húst kiterítjük, a mellehúsát kettévágjuk és a külső felét kiterítjük, ezzel egy szép téglalap alakú hús kapunk. Ráterítünk egy folpackot és enyhén egyenletes vastagra klopfoljuk.

A töltelékhez a beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat és a külön-külön kevés olajon megpárolt zöldborsót, a kockára vágott csirkemájat és gombát. Sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

A húst olajozott alufóliára terítjük, sózzuk, borsozzuk és a közepébe helyezzük a tölteléket. Az alufólia segítségével feltekerjük. Tepsibe helyezzük, aláöntünk egy fél bögre vizet és 150 fokon 1 órán át sütjük. Utána középen megnyitva lefejtjük róla a fóliát és halvány pirosra sütjük.

Sütés után legalább 1 órán át pihentetjük, csak utána szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkerolad/