Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött csirkeszárny recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg csirkeszárny

A töltelékhez

  • 20 dkg ananász (friss vagy konzerv)
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg gépsonka

A panírozáshoz

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás

A sütéshez

  • olaj (vagy másmilyen zsiradék)

Elkészítése

A csirkeszárnyakat csontozzuk ki. Először a legnagyobb csontot, majd óvatosan vágjuk ki a középső ízületet, vigyázva arra, hogy a bőr ne szakadjon ki. Utána a szárny középső részében lévő két, egymás melletti csontot vágjuk ki. A legszélső részben lévő csontokat hagyjuk a szárnyban.

A sonkát, ananászt és a sajtot vágjuk kisebb kockákra és keverjük össze. A szárnyakba egy kiskanál segítségével töltsük bele a tölteléket.

Ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal a megtöltött csirkeszárnyakat.

Hagyományos módon panírozzuk be: először forgassuk bele a lisztbe, majd rázzuk le a felesleges lisztet a húsról. A tojásokat verjük fel enyhén és forgassuk bele húsokat. Végül a zsemlemorzsában is forgassuk meg a szárnyakat.

A bepanírozott húsokat bő, forró olajban süssük ki.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-csirkeszarny/