Elkészítése
A szikkadt zsemlét tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Közben egy kis vöröshagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a vegyes zöldséget, és egy kicsit átpároljuk. Ehhez hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel ízesítjük, majd addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. A zöldséges keveréket félretesszük hűlni.
A csirkemellet felszeleteljük, igyekezzünk minél nagyobb szeleteket vágni, hogy könnyebb legyen göngyölni. Mindkét oldalát megsózzuk és megborsozzuk.
Miután a zöldséges keverék kihűlt, összeturmixoljuk, majd egy tálban összekeverjük a kinyomkodott zsemlével, tojással, sóval, borssal. Ebből a töltelékből halmozzunk a csirkemell szeletekre, majd szorosan tekerjük fel őket, és hústűvel rögzítsük. A csirkemelltekercseket baconbe is betekerjük.
A tekercseket egy vékonyan kiolajozott tepsibe vagy jénaiba helyezzük, majd alufóliával letakarjuk és 180-200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Miután a csirke átsült, még 10-15 percig fólia nélkül sütjük, hogy a bacon megpiruljon.
Köretek:
Sült paprika:
Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, megsózzuk, és megpároljuk, majd megpirítjuk. Ezzel kész is a sült paprika.
Burgonyás lepény:
A nyers burgonyát lereszeljük, majd összekeverjük tejföllel, tojással, sóval, borssal, és pirospaprikával. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy elég sűrű masszát kapjunk, amely kanálról alig “esik le”. Kevés olajat (kb. 0,5-1 cm-nyi) hevítünk egy serpenyőben, és egy púpos evőkanálnyi masszát az olajba teszünk, majd amennyire lehet, ellapítjuk. Barnára sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Tálalás:
A baconbe tekert csirkemell tekercseket a sült paprikával és a burgonyás lepénnyel tálaljuk. Jó étvágyat!
