Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött húsrolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 10 dkg gomba
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db virsli
  • 5 dkg borsó
  • 8 dkg paradicsompüré
  • 4 evőkanál olaj
  • pirospaprika

Elkészítése

A húst megmossuk, megtisztítjuk, majd szétnyitjuk. Kicsit klopfoljuk ki és sózzuk, borsozzuk. A tojásokat szétválasztjuk, a zsemléket darabokra tépkedjük, vágjuk és összekeverjük a tojások sárgájával. A gombát és a répát megtisztítjuk és darabokra vágjuk a virslikkel. Hevítsünk fel 1 ek olajat és pirítsuk meg rajta a gombát, répát, borsót és a virslit, majd összedolgozzuk a paradicsompürével és a zsemlékkel. A tojások keményre vert habját beleforgatjuk a masszába. Az így elkészült tölteléket a húsra tesszük, majd beletekerjük, és fogpiszkálóval, vagy hústűvel rögzítjük. A maradék olajat hevítsük fel és süssük elő rajta a roládokat, majd az olajjal tegyük át egy tepsibe a húst és öntsünk alá némi vizet, és fedjük le alufóliával. 180 fokos sütőben megsütjük. Először az alufóliával letakarva, majd nélküle szép pirosra sütjük.

Megjegyzés: Egy igen egyszerű, ámde laktató, finom étel, melyet nem csak csirkéből lehet elkészíteni.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-husrolad/