Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Töltött kacsanyak recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1-2 db kacsanyak bőr
  • 25 dkg kenőmájas
  • 3 db főtt tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 5-5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • só
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítése

A kenőmájast, a tojást, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket simára keverjük egy tálban. A főtt tojást összekockázzuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és mindkettőt a masszához adjuk. Ezután hozzákeverjük a zsemlemorzsát, ha a massza túl híg lenne, még egy kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá.

A kész masszát óvatosan beletöltjük a kacsa nyakbőrébe, majd mindkét végét hústűvel lezárjuk. A töltött nyakbőrt vastagon zsírozott tepsibe tesszük, és 175 fokos sütőben elkezdjük sütni. Amikor már majdnem kész, a hőfokot 220 fokra emeljük, és addig sütjük, amíg a nyakbőr szép pirosra nem pirul.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toltott-kacsanyak/