Először a darált húst és az apróra vágott nyers pulyka vagy csirkemellet összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 tojást, a kicsavart zsemléket, és a fűszereket, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.
Egy őzgerincformát kibélelünk szalonnaszeletekkel, és a húskeverék felét belehelyezzük. A korábban 2-3 kanál olajon megpirított májat rárakjuk a húsrétegre, és jól belenyomkodjuk. Erre ráhelyezzük a maradék darált húst, és elsimítjuk.
Az őzgerincformát egy akkora tepsibe helyezzük, amelybe épp belefér. A tepsibe annyi vizet öntünk, hogy az őzgerincformát félig ellepje, majd az egészet fóliával letakarjuk. 45 percig sütjük előmelegített sütőben. Ezután a formából kiborítjuk a húst a tepsibe, és visszatesszük a sütőbe, hogy a szalonna megpiruljon. Ha a szalonna szép aranybarnára sült, akkor a hús elkészült, és tálalható.