Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tömör gyönyör többféle hússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg csirkemellfilé (apróra vágva )
  • 2 db egész tojás
  • 3-4 db csirkemáj
  • fűszerek ízlés szerint
  • 2 db tejben áztatott zsemle
  • 12 szelet bacon

Elkészítése

Először a darált húst és az apróra vágott nyers pulyka vagy csirkemellet összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 tojást, a kicsavart zsemléket, és a fűszereket, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

Egy őzgerincformát kibélelünk szalonnaszeletekkel, és a húskeverék felét belehelyezzük. A korábban 2-3 kanál olajon megpirított májat rárakjuk a húsrétegre, és jól belenyomkodjuk. Erre ráhelyezzük a maradék darált húst, és elsimítjuk.

Az őzgerincformát egy akkora tepsibe helyezzük, amelybe épp belefér. A tepsibe annyi vizet öntünk, hogy az őzgerincformát félig ellepje, majd az egészet fóliával letakarjuk. 45 percig sütjük előmelegített sütőben. Ezután a formából kiborítjuk a húst a tepsibe, és visszatesszük a sütőbe, hogy a szalonna megpiruljon. Ha a szalonna szép aranybarnára sült, akkor a hús elkészült, és tálalható.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/tomor-gyonyor-tobbfele-hussal/