Elkészítése
Először eltávolítjuk a csirke belsőségeit, amelyeket később felhasználunk a töltelék elkészítéséhez. A csirkét előző este alaposan besózzuk, majd a hűtőben pihentetjük reggelig. Másnap reggel a csirkét vajjal jól bedörzsöljük, a megmaradt vajat pedig a sütőedénybe tesszük a csirke alá.
A csirkét fóliával letakarva a sütőbe helyezzük, miközben elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csirke belsőségeket, és addig pirítjuk, amíg meg nem sülnek. Közben megfőzzük a rizst, és amikor elkészült, hozzákeverjük a felaprított petrezselymet és a megpirított belsőségeket.
Amikor a csirke már majdnem megsült, levesszük róla a fóliát, és a tölteléket mellétesszük a tepsibe. Addig sütjük tovább, amíg a csirke szép pirosra nem sül. Miután megpirult, tojással elkevert tejföllel leöntjük az egészet, és aranybarnára sütjük.
Én személy szerint nem szoktam a tölteléket a csirke belsejébe helyezni, de aki szeretné, annak előre el kell készítenie a tölteléket, mielőtt megtölti vele a csirkét.
Jó étvágyat kívánok!
