Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Török csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db egész csirke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 4 dl rizs
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
Török csirke kép

Elkészítése

Először eltávolítjuk a csirke belsőségeit, amelyeket később felhasználunk a töltelék elkészítéséhez. A csirkét előző este alaposan besózzuk, majd a hűtőben pihentetjük reggelig. Másnap reggel a csirkét vajjal jól bedörzsöljük, a megmaradt vajat pedig a sütőedénybe tesszük a csirke alá.

A csirkét fóliával letakarva a sütőbe helyezzük, miközben elkészítjük a tölteléket. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csirke belsőségeket, és addig pirítjuk, amíg meg nem sülnek. Közben megfőzzük a rizst, és amikor elkészült, hozzákeverjük a felaprított petrezselymet és a megpirított belsőségeket.

Amikor a csirke már majdnem megsült, levesszük róla a fóliát, és a tölteléket mellétesszük a tepsibe. Addig sütjük tovább, amíg a csirke szép pirosra nem sül. Miután megpirult, tojással elkevert tejföllel leöntjük az egészet, és aranybarnára sütjük.

Én személy szerint nem szoktam a tölteléket a csirke belsejébe helyezni, de aki szeretné, annak előre el kell készítenie a tölteléket, mielőtt megtölti vele a csirkét.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/torok-csirke/