Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A lapokhoz: liszt meleg víz olaj só (a lapok készen is kaphatók) A töltelékbe: 1 vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 sárgarépa 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2 csirke felső comb 1 marék zöldbab 1 marék zöldborsó só frissen őrölt bors kevés csilipehely kevés olíva olaj Elkészítése: A csirkecombokat annyi enyhén sós vízben, amennyi éppen ellepi, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.04.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • liszt
  • meleg víz
  • olaj

(a lapok készen is kaphatók)

A töltelékbe:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 2 csirke felső comb
  • 1 marék zöldbab
  • 1 marék zöldborsó
  • frissen őrölt bors
  • kevés csilipehely
  • kevés olíva olaj


Elkészítése:

A csirkecombokat annyi enyhén sós vízben, amennyi éppen ellepi, félig megfőzzük. Bőrét lehúzzuk, és a comb húsát felcsíkozzuk. Serpenyőben, kevés olíva olajon a hosszában csíkokra vágott hagymát megpároljuk, megsózzuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra (zsülienre) vágott sárgarépát. Néhány kanállal teszünk hozzá az imént elkészített csirkehús alapléből, majd a csirkecomb csíkok, a zöldbab, a zöldborsó, a csilipehely, és a szétnyomott fokhagyma is a serpenyőbe kerül. Kevés borsot őrlünk rá, és fedő alatt pároljuk 5 percig. Mielőtt készre főne a ragunk, a felcsíkozott paprikát is beletesszük, és rövid ideig együtt főzzük lassú tűzön.

Ezt a ragut tesszük a tortillába. Akár tekercs formájában, akár úgy, hogy tölcsért formázunk belőle, vagy csak egyszerűen a tortilla lap felére ráhalmozott ragura ráhajtjuk a lap másik felét.

[box style=”info”]A tortillához szószok is illenek. Legegyszerűbben tejföl, joghurt keverékéből, csipet sóval, őrölt borssal, koriander, vagy petrezselyemzölddel készített szósszal kínálhatjuk, de pesto, és szalsza szósz is illik hozzá. Legtöbbször viszont Gucamole szószt kínálnak mellé, hisz ez Mexikó leggyakoribb mártása, ami nemzeti eledel, tortilla csipsszel, de akár pirítós kenyérrel, önmagában is fogyasztható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Mexikói Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is