Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A toszkán csirke egy izgalmas, mégis könnyen elkészíthető étel, ahol a sonka, a hagyma és az olajbogyó gazdag ízei találkoznak. A kóla különleges szaftot ad, amit a végén a ráolvadó sajt tesz teljessé. Tartalmas fogás, amely egy egyszerű körettel is ünnepi hangulatot teremt.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sikli Timi
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőtál alját kirakjuk a füstölt sonka szeletekkel, majd ráhalmozzuk a félkarikára vágott lila hagymát és a szeletelt fokhagymát. Erre helyezzük a provánszi fűszerkeverékkel bedörzsölt csirkecombokat. Megszórjuk ízlés szerint olajbogyóval, majd aláöntjük a kólát. Nem szükséges több folyadék, mert a hús és a sonka is enged levet sütés közben.

A tálat alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) kb. 50 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és hagyjuk, hogy a felesleges lé elpárologjon. Ha túl sok maradna, lekanalazhatunk belőle. A húst megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Tipp

Friss fűszerekkel ízesített krumplipürével vagy ropogós héjú bagettel tálhatjuk. Ha szeretnénk, a sonka alá néhány szelet paradicsomot is tehetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is