Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Toszkán csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet csirkemellfilé
  • bors
  • só
  • 50 g reszelt permezán
  • 100 g aszalt paradicsom
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl húsleves alaplé
  • 1 marék spenót
  • kevés olaj

Elkészítése

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A pradicsomot kisebb darabokra vágjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd a húsok mindkét oldalát 3-5 perc alatt szép pirosra sütjük, végül kiszedjük a húsokat egy tányérra.

Beleöntjük a serpenyőbe az alaplevet és a tejszínt, majd összekeverjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az olasz fűszert és a sajtot, majd jól összekeverjük. Kb 50-10 percig forraljuk alacsony lángon.

Hozzáadjuk a paradicsomot, elkeverjük, beletesszük a spenótot és addig főzzük, amíg elkezd összeesni.

Ekkor visszatesszük a húsokat és még 10 percig főzzük az egészet.

Óvatosan sózzuk az ételt, mert a paradicsom is sós!

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toszkan-csirke-2/