Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Toszkán csirke nokedlivel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Csirkéhez: 40 dkg csirkemell filé 1 közepes fej vöröshagyma 10 dkg kolozsvári szalonna 2 gerezd fokhagyma 5 dkg krémsajt 5 dkg kecskesajt 200 ml főzőtejszín 3 ek olívaolaj 8 g toszkán fűszerkeverék 1 kávéskanál só 3 dkg parmezán sajt Nokedlihez: 40 dkg finomliszt 1 tojás 1 teáskanál só 3 dl víz Elkészítése: A húst […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2015.02.09.

Elkészítése

Hozzávalók:
Csirkéhez:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg krémsajt
  • 5 dkg kecskesajt
  • 200 ml főzőtejszín
  • 3 ek olívaolaj
  • 8 g toszkán fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál só
  • 3 dkg parmezán sajt

Nokedlihez:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 3 dl víz


Elkészítése:

A húst megmossuk és felkockázzuk, majd a hagymával és a szalonnával ugyanígy járunk el. A fokhagymát összezúzzuk.

A krémsajtot és a kecskesajtot csomómentesre keverjük el a tejszínnel. Olajon pirítsuk aranyszínűre a hagymát, a szalonnát és fokhagymát. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat és pirítsuk át. Öntsük hozzá a tejszínes keveréket és szórjuk bele a fűszerkeveréket. Ízlés szerint sózzuk. Kevergessük, míg sűrűsödni nem kezd.

Közben a nokedlit főzzük ki, és szűrjük le, majd keverjük át olívaolajjal. Szervírozzuk a nokedlit a szósszal és hússal, majd frissen reszelt parmezánnal.

Nokedli készítése: az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát.

Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több részletben kifőzzük a galuskát vagy nokedliszaggató segítségével vagy pedig egyszerűen deszkára teszünk a tésztából és egy éles, bevizezett kés segítségével beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.
[box style=”info”]A kecskesajt finom krémessé varázsolta ezt az ételt.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is