Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Toszkán csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb ( kicsontozva)
  • 4-5 szelet füstölt sonka
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • provance-i fűszerkeverék
  • olajbogyó
  • 0,5 dl kóla

Elkészítése

A sütőtál alját kirakjuk a füstölt sonka szeletekkel, majd ráhalmozzuk a félkarikára vágott lila hagymát és a szeletelt fokhagymát. Erre helyezzük a provánszi fűszerkeverékkel bedörzsölt csirkecombokat. Megszórjuk ízlés szerint olajbogyóval, majd aláöntjük a kólát. Nem szükséges több folyadék, mert a hús és a sonka is enged levet sütés közben.

A tálat alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) kb. 50 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és hagyjuk, hogy a felesleges lé elpárologjon. Ha túl sok maradna, lekanalazhatunk belőle. A húst megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Tipp

Friss fűszerekkel ízesített krumplipürével vagy ropogós héjú bagettel tálhatjuk. Ha szeretnénk, a sonka alá néhány szelet paradicsomot is tehetünk.

https://receptneked.wps.hu/szarnyas/toszkan-csirke/