A sütőtál alját kirakjuk a füstölt sonka szeletekkel, majd ráhalmozzuk a félkarikára vágott lila hagymát és a szeletelt fokhagymát. Erre helyezzük a provánszi fűszerkeverékkel bedörzsölt csirkecombokat. Megszórjuk ízlés szerint olajbogyóval, majd aláöntjük a kólát. Nem szükséges több folyadék, mert a hús és a sonka is enged levet sütés közben.
A tálat alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fokon) kb. 50 percig sütjük. Ezután a fóliát levesszük, és hagyjuk, hogy a felesleges lé elpárologjon. Ha túl sok maradna, lekanalazhatunk belőle. A húst megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Tipp
Friss fűszerekkel ízesített krumplipürével vagy ropogós héjú bagettel tálhatjuk. Ha szeretnénk, a sonka alá néhány szelet paradicsomot is tehetünk.