Elkészítése
Húsos alap
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a darált pulykahúshoz keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a préselt fokhagymát, a paradicsompürét, az olívaolajat és a fűszereket. Beleütjük a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk. Ha szükséges, kevés zsemlemorzsával sűrítjük, hogy a massza jól formázható legyen.
Töltelék
A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a búzadarát és a felkockázott pritaminpaprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A tölteléket addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk.
Összeállítás és sütés
Egy sütőpapíron a pulykahúsos masszát egyenletes téglalap alakban elsimítjuk. Rákenjük a túrós tölteléket, és óvatosan elsimítjuk. A sütőpapír segítségével felgöngyöljük rolád formába, majd papírostul egy tepsibe tesszük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30–35 perc alatt készre sütjük, amíg a rolád teljesen átsül. Szeletelve, párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp
A töltelékbe a pritaminpaprika mellett tehetünk apróra vágott friss snidlinget vagy medvehagymát is. Ha szeretjük a pikáns ízeket, egy kevés csípős paprikával még különlegesebb lesz.
